Amsterdam Art Weekend
Opening van Jordan Wolfson's expositie ‘MANIC / LOVE / TRUTH / LOVE’ in het Stedelijk Museum Amsterdam tijdens Amsterdam Art Weekend. Foto: Fabian Landewee

In Amsterdam is men al begonnen met de voorbereidingen van het Amsterdam Art Weekend dat dit jaar van 23 tot en met 26 november plaats zal vinden. Het evenement focust zich volledig op hedendaagse kunst en is daarmee uniek in de hoofdstad. Galeries, academies en musea exposeren voor het zesde jaar op rij werken van zowel jonge als gevestigde kunstenaars voor een internationaal publiek.

Adriana Gonzalez Hulshof, directeur van Amsterdam Art en Amsterdam Art Weekend: “Kunst definieert een stad. Amsterdam heeft een lange geschiedenis op het gebied van beeldende kunsten en het Amsterdam Art Weekend zet deze lijn voort. Wij geven de bezoeker ruimte om te ontdekken welke dynamische ontwikkelingen er spelen in de stad en wat voor variatie er is. Het open karakter van Amsterdam samen met de verschillende spelers zorgt voor een cultureel klimaat om trots op te zijn.”

Amsterdam Art Weekend biedt ook dit jaar uiteenlopende activiteiten als bijzondere openingen en debatten. Tijdens de ‘Gallery Opening Night’ tonen 25 geselecteerde galeries werk van kunstenaars als Tjebbe Beekman, Erik van Lieshout, Han Schuil, Evelyn Taocheng Wang, Daniel Richter en Inti Hernandez. Naast de galeries verspreid over de stad zijn de Rijksacademie van beeldende kunsten, het Stedelijk Museum en de Oude Kerk belangrijke pijlers in het programma. Traditioneel toont RijksakademieOPEN het werk van haar studenten in de kunstenaarsstudio’s.

Amsterdam Art Weekend wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam Art en trekt jaarlijks 46.000 bezoekers.