Zakelijk directeur Elemans vertrekt bij Museum Jan Cunen

Per maart 2018 nemen zakelijk directeur Margo Elemans en Museum Jan Cunen afscheid van elkaar. Elemans begon in juni 2016 bij het museum met als doel om samen met artistiek directeur Karin van Lieverloo het museum tot een nieuw hoogtepunt te brengen. De huidige tentoonstellingsreeks POWERVROUWEN heeft tot nu toe ruim 16.000 bezoekers getrokken en daarmee is voor Elemans het doel bereikt.

Margo Elemans startte bij Museum Jan Cunen vanuit een interim-opdracht van haar adviesbureau Elemans Search & Advies. Onder haar leiding vond de heropening van het vernieuwde museum plaats, is er sprake van een herpositionering en werden onder andere Café Cunen en Shop Cunen geopend waarin wordt samengewerkt met lokale food-producenten. Tevens zijn er samenwerkingen opgezet met ROC De Leijgraaf, Theater De Lievekamp en Van Gruijthuijsen Catering.

Elemans creëerde mede door haar Osse roots een goede verbinding tussen het museum en de stad. Karin van Lieverloo en Margo Elemans kijken samen terug op een vruchtbare samenwerking waar beiden vol overgave aan gewerkt hebben. Er is een mooie basis gelegd voor het Cunen-concept dat door een nieuwe zakelijk directeur verder zal worden uitgebouwd.