Wim Pijbes ©

Vanaf 22 december spreekt er iedere week een Bekende Nederlander over de romantiek in het Groninger Museum. De Groninger Museum Vrijdagavonden staan dan in het teken van de wintertentoonstelling ‘De Romantiek van het Noorden – van Friedrich tot Turner’. Alle sprekers, waaronder Wim Pijbes, Tijl Beckand en Susan Smit, benaderen het thema ieder van een andere kant.

Boswachter Arjan Postma spreek over de natuur van de romantiek, Wim Pijbes over het schilderachtige Nederlandse landschap en presentator Tijl Beckand neemt de aanwezigen mee in de muziek van de Romantiek. Kok Pierre Wind serveert onder het motto ‘Kunst is om op te eten’ een romantische proeverij met gerechten die de zintuigen prikkelen, schrijfster Susan Smit bespreekt de natuur als inspiratiebron en symbool. De serie wordt afgesloten met een betoog van Maarten van Rossum: ‘Romantische schilderkunst, nog steeds een guilty pleasure?

Uiteraard staat tijdens het vrijdagavondprogramma ook een bezoek aan de tentoonstelling gepland. Studenten van het Prins Claus Conservatorium spelen muziek geïnspireerd op de Romantiek. Voor het programma en kaarten kunt u hier terecht.

Meer nieuws gerelateerd aan Groninger Museum.