Wim Pijbes reikt prijs uit aan Museum MORE

Deze week overhandigde Wim Pijbes de Sacha Tanja Penning 2018 aan Museum MORE. Het is de eerste keer dat een museum deze onderscheiding krijgt.

“Museum MORE heeft het Nederlandse kunstlandschap verrijkt, al is het pas sinds 2015 open. Het heeft meerdere mijlpalen gevierd als succesvol museum en de uitstekende missie om de waardering voor Nederlandse realistische topkunst te bevorderen”, aldus Pijbes. “Met plezier constateert de jury bovendien dat de ambities van het museum verder reiken. Het presenteert ook tentoonstellingen van kunstenaars die enigszins in de vergetelheid waren geraakt, maar die het verdienen om door een nieuwe generatie kunstkijkers ontdekt te worden”. Namens Hans en Monique Melchers, initiatiefnemers van Museum MORE, nam Dominique Velda de onderscheiding in ontvangst.

Museum MORE is een initiatief van Hans en Monique Melchers. In 2015 openden zij Museum MORE in Gorssel, gevolgd door de opening van een tweede museumlocatie in Kasteel Ruurlo in 2017. Gezamenlijk ontvingen de twee locaties afgelopen jaar 270.000 bezoekers.