Zelfportret met zijn vrouw Ata Kando voor de spiegel in hun appartement in Parijs, 1952. Schenking Jan & Trish de Bont, met steun van het Paul Huf Fonds. Nederlands Fotomuseum/ ©Ed van der Elsken

Maar liefst 271.000 mensen bezochten de het retrospectief van fotograaf Ed van der Elsken in het Stedelijk Museum Amsterdam. Vanaf 8 maart zet ook het Rijksmuseum deze trekpleister in door een serie zeldzame authentieke afdrukken tentoon te stellen.

Jan de Bont, filmmaker en verzamelaar, is gastconservator van deze expositie. Hij schonk dit jaar samen met zijn vrouw Trish Reeves de Bont veertien afdrukken aan het museum. In de tentoonstelling werpt hij nieuw licht op de foto’s en vertelt hij hoe de werken van Van der Elsken hem hebben geïnspireerd.

De tentoonstelling ‘Ed van der Elsken’ in het Rijksmuseum is te zien van 8 maart tot en met 3 juni 2018.

Meer nieuws gerelateerd aan Rijksmuseum Amsterdam.