Veiling met Picasso, Monet en Matisse uit de Rockefeller collectie

Veilinghuis Christie’s gaat de kunstwerken in eigendom van de overleden David en Peggy Rockefeller begin 2018 in New York veilen. Te koop komen onder meer een Picasso, een Matisse en een Monet. De naar verwachting hoge opbrengst van rond de 155 miljoen dollar gaat naar tien goede doelen.

De veilig bestaat uit veel waardevolle werken. Zo zullen de werken Nymphéas en Fleur van Monet onder de hamer gaan. Ook ‘vrouw liggend tussen magnolia’s’ van Henri Matisse en Fillette à la corbeille fleurie (Meisje met een mandje bloemen) van Pablo Picasso zullen aangeboden worden. Het werk van Picasso zal naar verwachting 70 miljoen dollar opleveren, het werk van Matisse circa 50 miljoen en de Monet werken voor circa 35 miljoen.

De te veilen stukken werden niet alleen door David en zijn vrouw Peggy verzameld, maar zijn deels ook van zijn ouders geërfd. David Rockefeller was de jongste en laatst levende kleinzoon van John D. Rockefeller, de eerste miljardair van de Verenigde Staten en oprichter van Standard Oil. David leidde de JP Morgan Chase Bank.

Henri Matisse © Christies