Tropenmuseum focust in de toekomst meer op de actualiteit

Het Tropenmuseum heeft een nieuwe functie in het leven geroepen, met een Inhoudelijk Programmeur wil het museum haar maatschappelijke relevantie vergroten. Rixt Hulshoff Pol zal vanaf volgende maand in deze rol publieksprogramma’s rond culturele diversiteit, migratie en identiteit gaan opzetten. Hiermee verschuift de focus van het museum meer naar het nu, de actualiteit.

Door meer in te spelen op de actualiteit hoopt het Tropenmuseum de bezoekers nog meer te inspireren. Succesvolle initiatieven waren bijvoorbeeld het Good Hair Festival en het HipHop Festival, hiermee werd een nieuw publiek aangesproken. De komende jaren is het de taak aan Hulshoff Pol om meer van dit soort programma’s op te zetten waarbij publieksparticipatie en -creatie een rol spelen.

Rixt Hulshoff Pol was eerder hoofd publiek en educatie van het Stedelijk Museum Amsterdam en directeur van Unseen Photo Fair. In deze functies heeft zij ook veel innovatieve programma’s geïnitieerd. “Ik geloof dat het Tropenmuseum alles in zich heeft om uitnodigende, persoonlijke en empathische programma’s te ontwikkelen die leiden tot meer openheid, plezier en ook een (zelf)onderzoekende houding bij bezoekers en de musea”, aldus Hulshoff Pol. “Ik kijk er enorm naar uit om samen met het geweldige team van professionals nog meer relevante, levendige en spraakmakende programma’s te maken en zo de aantrekkingskracht en het belang van de musea verder zichtbaar te maken.”

Dit bericht is gerelateerd aan Tropenmuseum.