Tijdmuseum heeft locaties in Den Haag op het oog

© artist impression Tijdmuseum (via ad.nl)

In 2020 zal Den Haag een museum rijker zijn, volgens de plannen van de Stichting Tijdmeetkundige Collectie Nederland (STCN) zal dan het Tijdmuseum haar deuren openen. Waar dit nieuwe museum zich zal gaan vestigen is nog niet bekend. “Er zijn tien plekken in de stad in beeld waarover begin 2018 een besluit valt”, aldus een woordvoerder van de STCN in De Telegraaf.

De stichting deed haar plannen uit de doeken tijdens een bijeenkomst in het Venduehuis. In het museum is het de bedoeling dat bezoekers de impact van tijd op hun gedrag, werk, prestaties en gezondheid gaan ervaren. Het idee is dat ieder een eigen route kan kiezen, afhankelijk van je eigen ritme: Altijd op tijd, Altijd tijd over, Altijd tijd te kort, Altijd te laat. Daar de klokken op verschillende tijden te zetten zou de bezoeker ook los moet komen van de tijd. De collectie is zeer gevarieerd en bestaat uit onder meer antieke klokken, zakhorloges, tijdmeetkundige objecten, gereedschappen en literatuur.