Rembrandt van Rijn, Portret van de vrouw met de gouden ketting, 1634, collectie Museum of Fine Arts, Boston.

De internationale kunstbeurs TEFAF betaalt mee aan de restauratie van Rembrandt’s Portret van de vrouw met de gouden ketting (1634) in het Museum of Fine Arts in Boston. Dit wordt gedaan met een bijdrage uit een speciaal fonds. Dit meldt Nieuws.nl.

Ruim honderd jaar geleden werd het schilderij aan het museum geschonken. Een woordvoerder van TEFAF verklaart: “Het portret is praktisch zonder onderbrekingen getoond aan het publiek en is al bijna een halve eeuw niet gerestaureerd of onderhouden.”

In totaal heeft TEFAF middels het speciale fonds een bedrag gereserveerd van 50.000 euro. Een deel hiervan gaat naar Boston, de rest naar het Portugese Museu Nacional de Art Antiga in Lissabon. Zij zullen de donatie gebruiken voor de conservering van de Capela das Albertas, een kapel in het museumcomplex. Beide musea zullen tijdens de TEFAF in maart 2018 een presentatie geven van hun restauratieproject.