Supporters steunen Museum Vlaardingen met ludieke actie

Museum Vlaardingen ligt de laatste maanden onder vuur en een groep liefhebbers van het museum willen dit beeld veranderen middels een tegenactie. Op 2 september willen zij met zoveel mogelijk mensen bij elkaar komen om hun steun te betuigen. Er zal dan met een drone vanuit de lucht een foto worden gemaakt waarop de supporters wijzen naar een banier met de tekst ‘We Love Museum Vlaardingen’. Dat laat Vlaardingen24 weten.

Een woordvoerder van de supportersgroep vertelt: “Aanleiding waren de nieuwjaarsbijeenkomst, de affaires met Bassie & Adriaan en de discussies in de gemeenteraad. De interviews die gegeven zijn kregen een onwenselijke draai en steeds weer werden oude, onjuiste gegevens gepubliceerd. Tot nu toe hebben zowel de Raad van Toezicht als de directie zich onthouden van inhoudelijke reacties.” Vorige maand vertrok directeur Mark van Hattem wegens ‘een niet te overbruggen verschil van inzicht met de RvT’.

De supportersgroep wil graag de sterke punten en meerwaarde van het museum benadrukken. “Dat het museum een levendig, aantrekkelijk en toekomstbestendig instituut is, dat volop bezig is een plaats in de lokale en regionale samenleving te veroveren. Een museum dat, na vijf jaar gesloten geweest te zijn, een nieuwe missie heeft, drie keer zo groot is geworden en ook nog eens drie keer meer taken en opdrachten heeft. Dat het museum gerund wordt door een leger enthousiaste vrijwilligers, onder leiding van een vakkundige staf en dat het museum de moeite waard is om voor te strijden.”

Lees meer nieuws gerelateerd aan Museum Vlaardingen.

Op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste museumnieuws? Like onze pagina.