De Stijl trekt recordaantal bezoekers naar Museum Drachten

Theo van Doesburg, ontwerp De Zaaier, 1921, collectie Museum Drachten.

Museum Drachten / Dr8888 besteedt dit jaar veel aandacht aan 100 jaar De Stijl en het themajaar ‘Mondriaan tot Dutch Design. Vier verschillende tentoonstellingen die ieder een andere kant van De Stijl belichtten hebben ook veel bezoekers naar het museum getrokken. De teller staat op 20.000 en dat is nu al net zoveel als normaal in een heel jaar, meldt Omroep Friesland

Mede verantwoordelijk voor het succes is de grote marketingcampagne van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen dat het themajaar vorm geeft. Museum Dr8888 is naast o.a. het Gemeentemuseum in Den Haag, Centraal Museum Utrecht en Museum De Lakenhal Leiden, een van de zes partners die inhoudelijk het programma leveren en met elkaar samenwerken. De campagne zorgde voor veel persaandacht in zowel binnen- als buitenland.

Momenteel is in Museum Drachten / Dr8888 de tentoonstelling De Stijl en constructivisme in Noord-Nederland te zien, een overzicht van (Stijl)kunstenaars die actief waren tijdens het interbellum. In deze context is er ook aandacht voor de bron, kunstenaars uit Rusland en Duitsland (Bauhaus) die aan de basis staan van het constructivisme. Deze expositie is tot en met 14 januari te zien.

In 2018 is Leeuwarden met Friesland Culturele Hoofdstad van Europa 2018, ook dan zal Museum Dr8888 zich opnieuw als cultureel centrum profileren en zowel Dada als De Stijl presenteren.

Meer nieuws gerelateerd aan Museum Drachten / Dr8888.