Daniël van Straalen, When you're anywhere, 2017 / Collectie NOG - Stichting Beheer SNS REAAL en Stedelijk Museum Schiedam

Kunstbeurs Art Rotterdam heeft 5 nieuwe kunstwerken geleverd aan de NOG collectie van het Stedelijk Museum Schiedam. De collectie wordt aangevuld met werk van jonge kunstenaars die in Nederland werken en wonen; Daniel van Straalen, Joost Krijnen, Erik van Lieshout (2 werken) en Evelyn Taocheng Wang. Wang won onlangs nog de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2016 en exposeerde dankzij deze competitie ook in het Schiedamse museum.

De aankopen zijn bestemd voor de NOG collectie, eigendom van Stichting Beheer SNS REAAL en deze wordt sinds vier jaar beheerd door het Stedelijk Museum Schiedam. Volgens senior conservator Colin Huizing is he bijzonder dat een bedrijfscollectie met een museum wordt gedeeld en ontwikkeld. Deze nieuwe aanwinsten zouden een verfrissende impuls aan de collectie geven, ze zijn geselecteerd door een speciale commissie. Behalve Huizing zijn de andere leden Julia Mullie (verzamelaar, onderzoeker en wetenschappelijk assistent Universiteit van Amsterdam), Hans Sonnenberg (verzamelaar en galerist) en Ad Brits (directeur Stichting Beheer SNS REAAL).

De werken blijven tot en met het einde van Art Rotterdam, zondag 12 februari, te zien op de kunstbeurs.

Meer nieuws gerelateerd aan Stedelijk Museum Schiedam.