Stedelijk Den Bosch wordt Design Museum

De herpositionering van het Stedelijk Den Bosch, dat zich sinds de aanstelling van directeur Timo de Rijk in 2016 focust op design en toegepaste kunst, wordt voltooid met een nieuwe naam. Het museum zal vanaf 1 juni Design Museum Den Bosch gaan heten, dat meldt Omroep Brabant.

Met de naamsverandering wil het museum aan het publiek duidelijk maken wat men van het museum kan verwachten. Directeur Timo de Rijk: “Design Museum Den Bosch richt zich op de impact van design op ons dagelijks leven. We plaatsen vormgeving in context van de geschiedenis, de actualiteit en de betekenis voor de toekomst”.

Op 17 maart opent de tentoonstelling ‘Califonia: Designing Freedom’, waarin een overzicht van 50 jaar Californisch design te zien zal zijn en de invloed daarvan op het dagelijks leven.

Meer nieuws gerelateerd aan Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch.