Singer Laren slaat opnieuw toe tijdens TEFAF

Het museum Singer Laren heeft op de TEFAF Maastricht 2018 een werk van Charley Toorop (1891-1955) aangekocht, dit met steun van de BankGiro Loterij. Vorig jaar vond het museum ook nieuwe aanwinst voor de collectie op de jaarlijkse kunst- en antiekbeurs, toen betrof het een werk van Herman Kuijt. Het werk Takken met Appels van Toorop zal van 5 juni tot en met 26 augustus te zien zijn in de tentoonstelling ‘Geschilderde tuinen’.

Charley Toorop schilderde Takken met appels in haar tuin in Bergen en wordt vaak gezien als een van haar beste werken. Pas vanaf 1934 schildert Toorop buiten, hierop besloot zij ieder seizoen bloesems, fruitbomen en bloemen te gaan schilderen. Dit kunstwerk komt uit haar laatste serie fruitbomen en wordt volgens het museum Singer Laren beschouwd als een ode aan Vincent van Gogh. Het museum ziet het schilderij als een belangrijke aanvulling op zijn collectie modernisten.

De verkopende partij was Douwes Fine Art BV. Het aankoopbedrag is niet bekend gemaakt.