Samenwerking FOAM en Villa Mondriaan

Satijn Panyigay, La Pieta (2016). Galerie Caroline O’Breen

Villa Mondriaan presenteert vanaf 29 september de tentoonstelling ‘Jong & Veelbelovend’, deze is tot stand gekomen in samenwerking met het FOAM Fotografiemuseum Amsterdam. Jonge fotografen worden gekoppeld aan een schilderij van de jonge Mondriaan, de fotograaf maakt foto’s geïnspireerd door dat werk. De resultaten van deze opgave variëren van letterlijke reproducties tot abstracte interpretaties, de foto’s worden zij aan zij met de schilderijen tentoongesteld.

FOAM viert dit jaar haar vijftienjarig jubileum en organiseert daarom dit jaar uiteenlopende samenwerkingsprojecten onder de noemer Collaborate!. Ook dit project met Villa Mondriaan hier is onderdeel van, het fotografiemuseum heeft jonge talenten geselecteerd om deze uitdaging aan te gaan. Deelnemende fotografen zijn onder meer Louise te Poele, Eva Roovers en Lonneke van der Palen.

Voor beide culturele instellingen staat de ontwikkeling van jong en vernieuwend talent centraal. In Jong en Veelbelovend creëert men een platform voor een wisselwerking tussen jong talent van toen en nu.

Piet Mondriaan, Koeien in een stal (ca. 1898-1899). Collectie Gemeentemuseum Den Haag

Lees meer nieuws gerelateerd aan FOAM.

Op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste museumnieuws? Like onze pagina.