Anna Atkins - Rijksmuseum
Algen, Anna Atkins, ca. 1843 - ca. 1853. Behoort tot 'Photographs of British Algae Cyanotype Impressions.' Aankoop met steun van de BankGiro Loterij, de Familie W. Cordia/Rijksmuseum Fonds en het Paul Huf Fonds/Rijksmuseum Fonds.

Tijdens de internationale fotobeurs Paris Photo in het Grand Palais in de Franse hoofdstad heeft het Rijksmuseum Amsterdam voor het fotoboek ‘New Realities: Phototgraphy of the 19th Century’ de Prix du Livre 2017 uitgereikt gekregen. Deze  beste catalogus van het jaar werd geschreven door Mattie Boom en Hans Rooseboom, conservatoren van het Rijksmuseum en vormgegeven door Irma Boom.

In het juryrapport staat het volgende te lezen: “In de handen van ‘rock-ster’ designer Irma Boom is een mogelijk muffig onderwerp verleidelijk nieuw gemaakt. Een aantrekkelijke verzamelplaats voor een reeks sterke argumenten van de conservatoren en bijdragers betreffende de rijkdom van het materiaal en de eindeloze potentieel voor herontdekking.”

De catalogus geeft een overzicht van de collectie 19de-eeuwse fotografie van het Rijksmuseum, deze werd uitgegeven ter gelegenheid van de tentoonstelling New Realities in het Rijksmuseum afgelopen zomer. Het boek volgt op het eerder uitgegeven overzicht van de 20e-eeuwse fotografie ter gelegenheid van de tentoonstelling Modern Times uit 2014.

Meer nieuws gerelateerd aan Rijksmuseum Amsterdam.