Recordaantal van 160.000 bezoekers voor Louwman Museum

Het Louwman Museum in Den Haag heeft het afgelopen jaar een recordaantal bezoekers mogen verwelkomen. Bijna 160.000 mensen bezochten het museum aan de Leidsestraatweg, dat onderdak biedt aan de oudste privécollectie auto’s  ter wereld.

De directie meldt dat dit record deels te danken is aan de tentoonstelling ‘McLaren‘, die in de zomer van 2017 te zien was in het museum. Bij deze expositie waren enkele McLaren’s van Formule 1 kampioenen te zien.

Ook nam het aantal buitenlandse bezoekers toe door de internationale prijzen die het Louwman Museum vorig jaar in ontvangst mocht nemen, meldt het museum. Zo won de James Bondauto Aston Martin DB5 uit de film uit 1964 de prijs voor Best Show op het Concours d’Elegance van Zoute in België.

Het Louwman Museum werd in 2010 geopend en heeft sindsdien zijn bezoekersaantallen elk jaar uitsluitend zien toenemen.