Provinciale musea Limburg worden komend jaar geëvalueerd

Het komende jaar wordt de drie provinciale musea van Limburg onder de loep genomen. Doel van het onderzoek is beoordelen of het Bonnefantenmuseum in Maastricht, het Limburgs Museum in Venlo en het Museumplein in Kerkrade de investeringen wel waard zijn. Dat meldt De Limburger vandaag.

“We geven per jaar bijna 11 miljoen euro uit aan onze musea. Dat is veel geld, en dan is het niet verkeerd om externen de besteding eens te laten toetsen. Wáár voor je geld, daar gaat het om voor de belastingbetaler”, aldus gedeputeerde Ger Koopmans.

Er is een speciale visitatiecommissie samengesteld van onafhankelijke deskundigen. Zij gaan zowel de artistieke kwaliteit als de bedrijfsvoering van de musea beoordelen. Hiervoor zullen jaarstukken worden bekeken, plannen worden besproken en gesprekken gevoerd met personeel en de directie.