Protesten van milieuactivisten in Van Gogh Museum

Acht activisten zijn vrijdag 12 mei gearresteerd door de politie wegens lokaalvredebreuk en verdenking van vernieling in het Van Gogh Museum. Reden van het protest is de sponsorrelatie dat het Van Gogh Museum heeft met oliegigant Shell.

“Kunst gesponsord door olie is het niet waard om gezien te worden”, zegt Fossil Free Culture op haar website. Acht vrouwen gekleed in witte jurken stonden op de trap in de hal van het museum en dronken een zwarte vloeistof dat olie moest symboliseren. De vloeistof druppelde ook op de grond, alle acht zijn hierdoor gearresteerd en vier activisten zitten nog steeds vast sinds vrijdag omdat ze zich niet willen identificeren.

Zondag
De milieugroep achter de demonstraties genaamd Fossil Free Culture NL gaat vandaag 14 mei opnieuw protesteren bij het Van Gogh Museum. Dit keer voor de vier gearresteerde activisten die nog vastzitten. De actie start 14.00 uur op het Museumplein. “We gaan allemaal in het zwart gekleed en lopen van het I Amsterdam richting het Van Gogh Museum,” laat een woordvoerder weten.

Meer nieuws gerelateerd aan Van Gogh Museum.

Like onze community en volg het belangrijkste en leukste museumnieuws!