Politiek Weert uit zorgen om verbouwing Jacob van Horne Museum

Partijen in Weert zijn er niet gerust op dat de verbouwing van het Jacob van Horne Museum volgens gaat plan verlopen. De gemeenteraad van Weert stelde vorig jaar ruim vier miljoen euro beschikbaar voor de restauratie en de inrichting van het museum aan de Markt.

Het college van burgemeester en wethouders kwam er onlangs achter dat de verbouwing van het museum volgens de regels openbaar aanbesteed zou moeten worden. Daardoor is de opening van het museum, die gepland was voor eind volgend jaar sowieso een half jaar vertraagd.

“Eigenlijk gaan we nu weer volgens de traditionele methode werken”, zegt Rob van Dooren, raadslid van DUS Weert. “We maken een bestek en bedrijven kunnen daarop intekenen. Vraag is of we dan op hetzelfde bedrag uitkomen als waarvoor de raad toestemming heeft gegeven of dat we het verbouwingsplan aan moeten gaan passen. Maar dan gaan we tornen aan de kwaliteit. En dat willen we ook niet. Het college heeft dan wel gegarandeerd binnen die vier miljoen euro te blijven, maar daarmee zijn onze zorgen niet weggenomen.”

Hendrik Stals, fractievoorzitter van het CDA: “Het college heeft ons nu de garantie gegeven dat de verbouwing binnen budget blijft. Mogelijk dat er dan wat toeters en bellen vanaf gaan, maar dat is wat ons betreft goed. Bijvoorbeeld die messing achterkant van het museum. Belangrijker is dat de museumfunctie behouden blijft.”