Philips en het Rijksmuseum brengen de medische vooruitgang in beeld

Aan de hand van drie kunstwerken uit het Rijksmuseum toont Philips, hoofdsponsor van het museum, hoe ver de maatschappij is gekomen op het gebied van de medische wetenschap. Deze campagne van korte animatiefilmpjes op social media benadrukt tevens het belang van kunst als rijke bron van informatie over ons verleden.

Een afbeelding van Antoni van Leeuwenhoek (1632-1723) op Delfts Blauw is aanleiding voor een korte les in microbiologie. Als uitvinder van de microscoop is Van Leeuwenhoek een van de grondleggers van de medische wetenschap. De prent Tandarts (ca. 1659-81) van Jan van der Bruggen slaat een brug naar het verhaal dat de tandarts vaak ook de kapper was, of andersom. Iets wat wij ons vandaag de dag uiteraard niet meer voor kunnen stellen. De Zieke Vrouw (ca. 1663-66) van Jan Steen legt het proces van een diagnose stellen onder de loep, tegenwoordig hoeven doktors gelukkig niet meer te raden naar wat er mis is.

Op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste museumnieuws? Like onze pagina.