Het Rijksmuseum was in afwachting van de 10 miljoenste bezoeker sinds de heropening en beloofde de gelukkige een onvergetelijke ervaring. De eer ging naar Stefan Kasper, een kunstdocent uit Haarlem, hij mocht als eerste ooit de nacht doorbrengen in het Rijksmuseum. Zijn bedje stond al opgemaakt in de eregalerij onder toeziend oog van Rembrandts schutterij op de fameuze Nachtwacht. De roomservice werd verzorgd door sterrenrestaurant RIJKS. 

Stefan Kasper verheugde zich erop een paar uur alleen te zijn met de kunstwerken. Vanochtend deelde hij zijn ervaring aan de NOS: “Ik wilde daar heel graag wakker worden. Dát moment, voor De Nachtwacht. Dat liet ik me niet afnemen. En het enige dat gebeurde was dat ik op mijn gemak en in alle rust naar de kunstwerken mocht kijken. En er heel dicht bij mocht komen.” Hij zegt erbij amper twee uur geslapen te hebben. Hij omschrijft de ervaring als een droom voor een kunstenaar of kunstdocent.

Museumdirecteur Taco Dibbits: “Ongelofelijk dat in vier jaar tijd zoveel mensen het Rijksmuseum hebben bezocht. Het Rijksmuseum is groot genoeg voor iedereen om er rustig rond te dwalen. De 10 miljoenste bezoeker krijgt de unieke kans om als eerste in de geschiedenis de nacht tussen de schatten van Nederland door te brengen, de Nacht Wacht.”