Overgeschilderd kunstwerk was van Bas van Wieringen

Eerder vandaag werd bekend dat een medewerker van het Hallen Museum in Haarlem, onderdeel van het Frans Hals Museum, per ongeluk een kunstwerk heeft overgeschilderd. Het museum wilde nog niet bekend maken van wie het betreffende kunstwerk was, maar De Telegraaf heeft dit achterhaald. Het gaat om Portret of the nail behind the canvas van Bas van Wieringen.

Inmiddels is duidelijk dat het om een olieverfschilderij gaat. Op het werk was een zwarte stip van 10 bij 10 centimeter te zien, de medewerker zag dit voor een vlek aan en heeft er vervolgens witte muurverf overheen geschilderd. De kunstenaar gaat om de tafel zitten met de directie van het museum en wil niet ingaan op de kwestie.

Volgens de woordvoerder van het museum wordt onderzocht wie er verantwoordelijk is en hoe dit heeft kunnen gebeuren. Wel zegt hij dat het geen publiciteitsstunt is voor de tentoonstelling die over humor in de kunst gaat.