Eduard Pieter Oud / Foto: via Twitter @EPoverTenL

Per 1 januari 2018 zal Eduard Pieter Oud als nieuwe zakelijk directeur van het Modern Contempory (MOCO) Museum in Amsterdam aantreden. De directie van het particuliere museum aan het Amsterdamse Museumplein bestaat momenteel uit eigenaren en initiatiefnemers Kim en Lionel Logchies, Oud wordt hieraan toegevoegd.

Eduard Pieter Oud was de afgelopen tien jaar werkzaam als zakelijk directeur van Amsterdam Marketing, bij het MOCO Museum zal hij zich vooral bezig houden met de operationele kant, sales en uiteraard marketing. In een reactie zegt de kersverse directeur: “Het MOCO Museum is er in anderhalf jaar tijd in geslaagd om met een vernieuwend concept grote aantallen bezoekers te trekken, waaronder veel jongeren. Er komt nu een volgende fase aan waarbij het museum zich nog meer internationaal wil profileren en een verdere groei van het aantal bezoekers wil realiseren. Het zijn precies de componenten die mij zeer aanspreken in deze nieuwe functie.”

Ook Kim Logchies benadrukt het belang van doorontwikkeling: “Met de keuze voor een ervaren zakelijk directeur voor zowel de organisatie als de bezoekersmarketing, kunnen Lionel en ik ons veel meer bezighouden met de collectie en worden we organisatorisch ontzorgd”.