Opnieuw 26.500 bezoekers voor Art Rotterdam

Net als vorig jaar hebben 26.500 mensen de afgelopen dagen een bezoek gebracht aan Art Rotterdam. De negentiende editie van de kunstbeurs in de historische Van Nelle Fabriek was onderdeel van de Art Rotterdam Week, een jaarlijks terugkerende kunstvierdaagse. Directeur Fons Hof: “De stad bruiste een week lang met onder andere spectaculaire openingen in Museum Boijmans van Beuningen en De Kunsthal en performances in Kunstcentrum Witte de With.” 

Verkoopresultaten
Deelnemende galeries zijn tevreden over de verkoopresultaten. Galerie Upstream verkocht al binnen een uur na de opening een gigantisch schilderij van 3,40 x 5,20 meter aan een Belgische verzamelaar. Galerie Borzo verkocht vijf schilderijen en zeventien werken op papier van de Nederlandse kunstenaar Koen Vermeule. Dix9 uit Parijs verkocht twee oplages van de video Projections, een animatie bestaande uit 1800 tekeningen, aan een Zwitserse en Nederlandse liefhebber. Fons Hof: Er is een toenemende internationale aandacht voor Art Rotterdam en opvallend veel buitenlandse verzamelaars waren actief dit jaar.

NN Group Award
Dit jaar werd tijdens Art Rotterdam voor de tweede keer de NN Group Award uitgereikt, een hedendaagse kunstprijs. De genomineerden waren: Pauline Curnier Jardin, Main Section, Ellen de Bruijne Projects Amsterdam; Salim Bayri, Intersections, SIGN, projectspace Groningen; Sam Samiee, Main Section Redgallery Antwerp; Rafaël Rozendaal, video section Projections, Upstream Gallery Amsterdam. De geldprijs van 10.000 euro ging naar Pauline Curnier Jardin. Tevens koopt Nationale Nederlanden een werk uit het oeuvre van een van de genomineerden voor hun bedrijfscollectie.

In 2019 vindt Art Rotterdam opnieuw plaats in de Van Nellefabriek. De kunstbeurs vindt dan plaats van 7 tot 10 februari.