Openluchtmuseum op één na favoriete museum van Nederlanders

Uit het tweejaarlijkse vrijetijds- en cultuuronderzoek in opdracht van de BankGiro Loterij blijkt dat het Openluchtmuseum op de tweede plek staat van favoriete musea. Aan het onderzoek, uitgevoerd door Motivaction, deden 1.884 mensen tussen de 18 en 75 jaar mee.

Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders het allerliefst naar het Rijksmuseum gaan. Al ruim zes jaar is dit de meest geliefde museum van Nederland. Het Nederlands Openluchtmuseum. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat ruim 39% van de Nederlanders aangeeft dat een museumbezoek hen inspireert om vaker naar musea te gaan.

Uit het onderzoek blijkt ook hoe Nederlanders het liefst hun tijd besteden. Zo gaat 41% van de Nederlanders het liefst de natuur in, gaat 41% ook graag een dagje de stad in, 26% wilt graag winkelen, 23% bezoekt graag een dierentuin en 22% gaat graag naar de bioscoop. Kortom, alles wat Arnhem te bieden heeft.