Ontwerper Jan Taminiau exposeert in Centraal Museum

Jan Taminiau, foto: Marc de Groot - styling: Maarten Spruyt - visagie: Irena Ruben / via Centraal Museum Utrecht

Regelmatig verschijnt onze koningin Maxima in ontwerpen van Jan Taminiau, de creatie die zij dit jaar tijdens Koningsdag droeg werd naderhand tentoongesteld in het TextielMuseum in Tilburg. Volgend jaar pakt het Centraal Museum in Utrecht groot uit met tientallen topstukken waarmee “de rijkdom en diepte in het werk van Taminiau wordt getoond”. Vanaf 21 april 2018 zal de expositie ‘Jan Taminiau’ in het museum te zien zijn, dat zelf ook over een toonaangevende museale modecollectie beschikt.

Het Centraal Museum wil de bezoeker meenemen in de wereld van onderzoek, herinneringen, inspiratie, experimenten het vooral het vakmanschap van Jan Taminiau (1975). In 2014 ontving de ontwerper de Grand Seigneur, de belangrijkste Nederlandse modeprijs. De tentoonstelling zal het ontwerp-en denkproces achter de kledingstukken centraal zetten. Hoe komt een couturestuk tot stand? Wat zijn Taminiau’s inspiratiebronnen en hoe komen die tot uiting in zijn creaties?

De modecollectie van het Centraal Museum heeft al een aantal werken van Jan Taminiau opgenomen, daarnaast zullen er ook nieuwe creaties worden getoond en geven andere musea en particulieren hun topstukken in bruikleen. Voor de vormgeving heeft het museum stylist Maaren Spruyt in de arm genomen.

De tentoonstelling ‘Jan Taminiau’ opent op 21 april 2018 en is tot en met 26 augustus 2018 te bezoeken.

Meer nieuws gerelateerd aan Centraal Museum.