Ontbijten is geen kunst in het Rijksmuseum

Sanne Hans aan tafel met scholieren tijdens de officiële opening Nationaal Schoolontbijt in het Rijksmuseum bij "Nachtwacht"

Vanmorgen heeft een groep Amsterdams scholieren van basisschool De Satelliet ontbeten onder Rembrandt’s Nachtwacht in het Rijksmuseum. Hiermee werd in het bijzijn van Sanne Hans (Miss Montreal) en Kinderen voor Kinderen de aftrap gegeven voor het jaarlijkse Nationaal Schoolontbijt met als thema dit jaar: ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’ Deze week gaan bijna 3000 scholen de dag gezond starten met ruim 55.000 leerlingen

Dat het ontbijt tegenwoordig een stuk gezonder is dan in de tijd van Rembrandt vertelt directeur van het Rijksmuseum Taco Dibbits deze ochtend aan de scholieren. “In de zeventiende eeuw dronk men bier bij het ontbijt, er werd haring gegeten en roggebrood met kaas. Ja, zelfs kinderen dronken bier. Nu is het veel gezonder en worden we natuurlijk ook stuk ouder.”

Met het thema ‘Gezond eten is een kunst!’ verwijst het Nationaal Schoolontbijt naar het goede doel van dit jaar, het Jeugdcultuurfonds. Deze stichting biedt kinderen uit gezinnen waar minder geld is de mogelijkheid om kunst, cultuur en sport te beleven.

Meer nieuws gerelateerd aan Rijksmuseum Amsterdam.