Onbekend werk Govert Flinck volgende week in het Amsterdam Museum

Aankomende week presenteert het Amsterdam Museum twee werken van de zeventiende eeuwse kunstenaar Govert Flinck die tot op heden vrijwel onbekend zijn gebleven. De schilderijen werden in 1894 geveild en de portretten zijn sindsdien niet meer in het openbaar gezien, dat schrijft NU.nl. Vanaf dinsdag 16 januari worden de werken opgenomen in de huidige tentoonstelling over Rembrandts meesterleerlingen Ferdinand Bol en Govert Flinck.

De schilderijen dateren van 1654 en jarenlang was niet bekend wat er met deze werken van Govert Flinck (1615-1660) was gebeurd. Vorige maand liet een particulieren verzamelaar aan het Amsterdam Museum weten dat de werken bij hem thuis aan de muur hangen, waarna de portretten voor de tentoonstelling in bruikleen zijn gegeven.

De conservator van het museum heeft inmiddels bevestigd dat de werken inderdaad van de 17e eeuwse meester Flinck zijn. Wie er zijn afgebeeld kan nog niet met zekerheid gesteld worden. Vermoedelijk gaat het om Petronella van Panhuys en haar echtgenoot Johan de Mauregnault ,een telg uit een adelijk geslacht en vertegenwoordiger van de Staten van Zeeland.