Nieuwe stadscurator voor Centraal Museum

René de Kam zal vanaf februari 2018 aan de slag gaan als stadscurator bij het Centraal Museum in Utrecht, dat meldt NU.nl. Hij neemt de plaats in van Renger de Bruin. De Kam was de afgelopen jaren werkzaam bij Erfgoed gemeente Utrecht en schreef eerder meerdere boeken over de geschiedenis van de stad en haar befaamde Domtoren. 

In 2016 maakte René de Kam als gastconservator een overzichtstentoonstelling voor het museum over de Utrechtse Domtoren. Museumdirecteur Bart Rutten zegt over de komst van de nieuwe stadscurator: “We zijn ontzettend blij dat René de Kam ons team komt versterken. Het oudste stadsmuseum van Nederland hecht veel waarde aan haar lokale geschiedenis en heeft met het aantrekken van René een bevlogen en toegankelijke kenner van en verteller over Utrechtse geschiedenis kunnen aantrekken.”

De Kam wil als conservator Stadsgeschiedenis de bezoekers van het Centraal Museum meer bij de bijzondere geschiedenis van de stad betrekken. “Utrecht is naar mijn idee een van de mooiste en meest interessante historische steden van het land. Met verhalen van jagerverzamelaars, Romeinse botenbouwers en slimme middeleeuwse kathedralenbouwers tot aan Rietveld, Dick Bruna en de Tour de France.”