Nieuwe musea sluiten zich aan bij de Museumkaart

nieuwe musea museumkaart

Met bijna 1,3 miljoen gebruikers is de Museumkaart zeer succesvol. Na dat er begin dit jaar zeventien nieuwe musea zich aansloten zijn er deze week weer zeven bijgekomen. De musea variëren zowel geografisch als qua grootte en onderwerp waardoor de diversiteit van de Museumkaart nog verder toeneemt. Bekijk hieronder de lijst met de zeven nieuwe musea.

1. Kasteel Ruurlo in Ruurlo, hierin huist ook de vorige week geopende tweede locatie van Museum MORE waar de Carel Willink – collectie van de familie Melchers tentoongesteld wordt.
  2. MOW | Museum de Oude Wolden in Bellingwedde toont permanent werk van de magisch realistische kunstenaar Lodewijk Bruckman, iedere maand vindt er een expositie van een regionale kunstenaar plaats en biedt ruimte voor grote wisseltentoonstellingen.
  3. Museum het Grachtenhuis aan de Herengracht in Amsterdam vertelt het verhaal over de Amsterdamse grachten van 1600 tot nu.
  4. Het Nationaal Modelspoor Museum in Sneek bevindt zich in het gerestaureerde station van de stad. Het museum biedt een overzicht van de geschiedenis van de Nederlandse spoorwegen In haar collectie bevinden zich zowel binnen- als buitenlandse modeltreinen.
  5. Stadsmuseum Almelo vertelt het verhaal van de stad niet chronologisch maar thematisch. Voorbeelden van deze thema’s zijn ‘Lasten en Lusten’ over het belang van het water, ‘Macht en Aanzien’ over de belangrijke Almelose families uit de geschiedenis, ‘Land en Leven’ over het boerenleven en ‘Almelo Industriestad’ over de textielindustrie.
  6. Museum Vekemans in Boxtel toont de geschiedenis van de samenleving aan de hand van doodgewone alledaagse handelingen als wassen en strijken. Dit gebeurt aan de hand van gebruiksvoorwerpen maar ook schilderijen, prenten en tekeningen.
  7. Museum Warkums Erfskip in Workum presenteert niet enkel tentoonstellingen over de geschiedenis van de stad maar de Oudheidkundige Vereniging ‘Warkums Erfskip’ stimuleert ook historisch onderzoek en biedt de mogelijkheid tot publiceren.