Nieuwe directeur voor Museum Het Valkhof

Per 1 maart treedt Hedwig Saam in dienst als directeur van Museum het Valkhof. Zij lost interim-directeur Jan van Laarhoven af, die sinds het vertrek van Arend-Jan Weijsters vorig jaar de leiding over het museum had. Saam is nu directeur van het Nationaal Militair Museum en daarvoor van het Museum voor Moderne Kunst en het Historisch Museum in Arnhem. Saam staat een mooie uitdaging te wachten, financiële en organisatorische problemen vragen om een vernieuwde aanpak

Hedwig Saam: “Het Valkhof is een uniek museum dat verdient te floreren met de ambitie die het heeft om actuele en aansprekende verhalen te vertellen aan de hand van de eigen collecties en ontwikkelingen in de samenleving.” Saam heeft brede werkervaring als leidinggevende in zowel de museumsector als het bedrijfsleven. Ze is een expert op het gebied van zowel historische als moderne collecties en exposities en door haar eerdere werk in Arnhem bekend met het netwerk dat ook voor Museum Het Valhof belangrijk is.

Adelheid Ponsioen namens de Raad van Toezicht over de nieuwe directeur: “Met Saam halen we de inspirerende bestuurder in huis die Het Valkhof verder zal helpen in de belangrijke transitiefase waarin het museum zich bevindt. Het museum heeft een paar moeilijke jaren achter de rug. De Raad van Toezicht verwacht dat Hedwig Saam onze ambitie kan waarmaken om een belangrijk stedelijk museum te zijn met nationale allure.”