Nieuw hoofd collecties voor het Literatuurmuseum

Bertram Mourits (1969) gaat vanaf 1 februari 2018 aan de slag als Hoofd Collecties bij het Literatuurmuseum. Momenteel is Mourits nog hoofdredacteur non-fictie en poëzie bij uitgeverij Atlas Contact. In zijn nieuwe functie zal hij zich gaan richten op het verder digitaliseren van de collectie en op samenwerkingsprojecten met universiteiten en andere instellingen. 

Het aankomende Hoofd Collecties is al goed bekend met zijn nieuwe werkgever. In het verleden schreef hij over de museumcollectie en was hij lid van het bestuur van de Stichting Vrienden. “Ik kwam tijdens mijn studie voor het eerst in het Literatuurmuseum en ik vond dat een heel plezierige plek. Sindsdien ben ik er vaak geweest, zowel voor onderzoek als voor mijn plezier. Dat ik er vanaf volgend jaar mag werken is een voorrecht. Ik zie er enorm naar uit”, aldus Mourits.

Mourits promoveerde op de poëzie van de Zestigers en schreef over literatuur in onder meer De Gids, Poëziekrant en De Revisor. Samen met Pieter Steinz maakte hij over popmuziek de boekenreeks Luisteren&cetera.