Op dit moment is in het Rijksmuseum Twenthe de tentoonstelling ‘Ik speel, dus ik ben’ te zien met bewegende installaties van zeven hedendaagse kunstenaars. Mede dankzij de steun van het Mondriaan Fonds heeft het museum negen werken uit deze expositie aangekocht. De tentoonstelling is nog tot 22 oktober te zien.

Voor het Rijksmuseum Twenthe delen de kunstenaars van de kinetische installaties een bepaalde mentaliteit: bij allen is een speelse experimenteerdrift de bron van hun werk en ontwikkeling. De kunstwerken ontstaan door te spelen, experimenteren, mislukken en weer doorgaan. Niet het idee is leidend maar de mogelijkheden die zich tijdens het proces voordoen. Het draait niet om het zoeken maar om het vinden, en dan vindt men onverwachte schoonheid in het alledaagse.

Martens & Visser, Reflecting HOLONS, 2015, Rijksmuseum Twenthe, aankoop mogelijk gemaakt door Mondriaan Fonds.

De volgende werken hebben een nieuw thuis in het Enschedese museum gekregen:
– Spookje (2010) van Peter Zegveld
– Mama (2011) van Peter Zegveld