Nederlands Stripmuseum gaat verder als Storyworld

Het Nederlands Stripmuseum aan de Westerhaven in Groningen gaat vanaf 2019 verder op een nieuwe locatie en onder een nieuwe naam. Vanaf dan kan men in het Groninger Forum het museum Storyworld bezoeken. Dit nieuwe museum zal zich naast strips ook op animaties en games focussen, dat meldt het Dagblad van het Noorden

De collectie van het huidige Stripmuseum wordt ondergebracht bij Storyworld, dat volgens marketingdirecteur Hans Poll “een compleet nieuw museum wordt”. Poll: “Centraal staat de kracht van het beeldverhaal in drie verschillende vormen: strips, animaties en games. Het wordt heel interactief en voorzien van de nieuwste technieken. Niet te vergelijken met het huidige museum.”

Het nieuwe museum heeft van de BankGiro Loterij een donatie van 500.000 euro ontvangen. Poll: “Dat geld hebben we hard nodig om de begroting sluitend te krijgen. We zijn er heel bij mee.” Ruim 85 organisaties deden een eenmalige geldaanvraag bij de loterij, Storyworld kreeg als één van de acht projecten geld toegewezen.

Meer nieuws gerelateerd aan Nederlands Stripmuseum.