Museum Voorlinden voorlopig nog niet op Museumkaart

Onderdeel van de permanente opstelling van Museum Voorlinden: Couple under an Umbrella van Ron Mueck.

Sinds dit weekend zijn er zeven musea toegevoegd aan de Museumkaart. Museum Voorlinden, dat vorig jaar september haar deuren opende in Wassenaar, heeft echter besloten zich voorlopig niet aan te sluiten. Volgens museumdirecteur Suzanne Swarts heeft Voorlinden de entreegelden nodig om financieel gezond te blijven, dat schrijft het AD

Swarts: “Veel musea zijn geïnteresseerd in hoge bezoekersaantallen, maar wij concentreren ons liever op de bezoeker zelf. Om kwaliteit te kunnen blijven bieden zijn we aangewezen op de inkomsten uit kaartverkoop, de museumwinkel en ons restaurant. Wij vragen 15 euro voor een Voorlinden-beleving. Dat is alleszins redelijk als je nagaat dat een bezoek aan de bioscoop soms ook al 14.50 euro kost.”

In Museum Voorlinden is de kunstverzameling van Joop van Caldenborgh te zien, deze bestaat uit moderne en hedendaagse kunst. Directeur Suzanne Swarts wil nog geen bezoekerscijfers bekend maken. “Die aantallen zeggen nog niets, we hebben bijvoorbeeld geen idee hoe het museum gaat lopen in de vakantieperiode. Vroeg of laat komen we met getallen naar buiten, maar gaat u ervan uit dat we tot nu toe erg tevreden zijn.”