Museum Rotterdam

Vanaf 1 januari 2018 zal het Museum Rotterdam iedere eerste zaterdag van de maand gratis te bezoeken zijn. Op deze manier wil het museum zoveel mogelijk Rotterdammers in de gelegenheid stellen een bezoek te brengen aan de ‘schatkamer van en voor de stad’. Uiteraard is iedereen die Rotterdam wil leren kennen, eren, zijn gedachten wil delen over het verleden, heden en de toekomst welkom.

Museumdirecteur Paul van de Laar: “Ik hoop dat dit initiatief mensen vanuit alle hoeken van Rotterdam en de rest van Nederland zal aanmoedigen en uitnodigen tot het bezoeken van ons museum. We willen onze collectie en kennis van de stad ook graag delen met mensen die normaal niet snel naar het museum gaan. We hopen met deze actie het cultuurbezoek te stimuleren.”

De maandelijkse gratis openstelling is een eerste stap naar het blijvend toegankelijk maken van cultuur voor een breed publiek. Stadsgenoten wordt ook gevraagd mee te denken over het museum en bijzondere items aan te melden welke vervolgens tijdelijk in presentatie opgenomen kunnen worden. Dit past allemaal in de missie van het Rotterdamse museum; het betrekken van de Rotterdammers bij de totstandkoming van tentoonstellingen en projecten, waardoor tezamen het DNA van de stad wordt ontrafeld. Het museum wil zo een verbindende rol spelen in de stad en in de sector.

Meer nieuws gerelateerd aan Museum Rotterdam.