Museum Huygens Hofwijck niet ‘sexy’ genoeg

Museum Huygens Hofwijck ziet een daling in de bezoekcijfers. De reden hierachter is dat het museum niet ‘sexy’ genoeg is. Dat schrijft Bart Bakker namens Voorburgsdagblad.

Bakker trekt die conclusie na cijfers uit het jaarverslag van het museum waarin blijkt dat er in 2017 minder bezoeker kwamen en dat er met een verlies van meer dan 4.000 euro het jaar is afgesloten. Wel is het zo dat het museum een kleine ton subsidie kreeg, terwijl dat in de jaren daarvoor ruim anderhalve ton was. De inkomsten vielen ruim 20.000 euro lager uit.

Museum Huygens Hofwijck is simpelweg ook niet ‘sexy’ genoeg in zijn uitstraling naar buiten en bereikt zodoende niet de doelgroepen die het zou kunnen bereiken. Maak de tentoonstellingen aantrekkelijker naar buiten toe. Veel meer beleving, inspiratie, een meer professionele marketing en ‘events’ gericht op bijvoorbeeld jongeren zullen de bezoekersaantallen verhogen.