Museum Escape genomineerd voor Grote Archeologie Prijs

Museum Escape te doen in het Rijksmuseum van de Oudheden in Leiden © Museum Escape

Deze zomer beleefde de Museum Escape haar debuut in het Rijksmuseum voor Oudheden in Leiden. Daarna verhuisde de escape room naar het Amsterdamse Allard Pierson Musuem en nu is het educatieve en avontuurlijke initiatief te vinden in het Atrium Den Haag. Tevens maakt het initiatief kans op de Grote Archeologie Prijs 2017. Deze prijs is bestemd voor het project dat op de beste manier archeologie presenteert en dit weet te vertalen en te verbeelden naar het publiek. Dit jaar wordt de Grote Archeologie Prijs voor de derde keer uitgereikt, dit gebeurt op 28 oktober tijdens de Nacht van de Geschiedenis.

Voor de Grote Archeologie Prijs heeft een vakjury vier kandidaten geselecteerd uit twintig inzendingen. Behalve Museum Escape, waarbij bezoekers een archeologisch raadsel moeten oplossen, dingen er dus nog drie projecten mee. ArcheoHotspots, een initiatief van het Allard Pierson Museum, laat bezoekers actief deelnemen aan archeologisch onderzoek. Castellum Hoge Woerd is een cultuurpark geënt op de Romeinse topografie waarbij men letterlijk het verleden inloopt. Overigens is het Castellum voorzien van een ArcheoHotspot. Ten slotte is Kasteel en Dorp Zaamslag genomineerd, waar men het 850 jaar oude en verdwenen dorp probeert te reconstrueren.

De winnaar van de Grote Archeologie Prijs wordt bepaald door het publiek, men kan stemmen op zijn of haar favoriete project via de individuele projectpagina’s op de website.