Museum Boijmans van Beuningen drie tot vier jaar dicht

De verbouwingen aan Museum Boijmans van Beuningen gaan drie tot vier jaar in beslag nemen, dat schrijft de NOS. Het Rotterdamse college heeft tevens bekend gemaakt dat het project tussen de 110 en 150 miljoen euro kosten.

Het gebouw van het museum dateert uit 1935 en werd ontworpen door de Rotterdamse architect Adrianus van der Steur. Inmiddels verkeert het Rijksmonument in slechte staat en is er in het verleden veel asbest in verwerkt. In 2019 verwacht men met de renovatiewerkzaamheden van start gegaan. Er wordt tot die tijd aan een plan gewerkt om de collectie tijdelijk op andere locaties in Rotterdam tentoon te stellen.

De komende maanden wordt de verbouwing verder voorbereid. In maart treedt er na de verkiezingen een nieuw college aan, daarna wordt pas definitief besloten hoe ingrijpend de verbouwing gaat worden en welk prijskaartje daar precies aan komt te hangen. 150 miljoen euro is wel het maximum.