Museum Arnhem heeft geen uitvoerder voor verbouwing

Museum Arnhem heeft eind 2017 haar deuren gesloten voor een grootscheepse verbouwing maar deze lijkt niet van de grond te komen. De aanbesteding voor het project is inmiddels zelfs ingetrokken omdat er vrijwel geen inschrijvingen op binnen kwamen en de weinige offertes gemiddeld 75% boven de begroting uit kwamen, dat meldt Cobouw.nl. Aannemers geven aan geen tijd te hebben voor het project.

Het museum is al een aantal maanden dichten in verband met bouwonderzoeken en asbestsanering. Volgens de planning zou de sluiting tot eind 2019 duren, in die tijd zou er ook 550 vierkante meter aan extra tentoonstellingsruimte worden gerealiseerd en het rijksmonument gerenoveerd worden. Naar verwachting zal dit nu langer gaan duren. In de tussentijd blijft het museum actief middels pop-up tentoonstellingen, educatieprogramma’s en andere activiteiten.

Museumdirecteur Saskia Bak: “Het is ontzettend balen, echt een domper. Alsof er een stok tussen de spaken is gestoken, zo staan we opeens stil.” Volgens haar zijn de procedures allemaal zorgvuldig geweest, met goede berekeningen en deskundigen op het gebied van kosten. Wethouder Gerrie Elferink wil tegenover Omroep Gelderland een fout van de gemeente niet uitsluiten maar vindt dit niet aannemelijk: “Wat ook kan is dat onze ramingen er compleet naast zitten. Dat gaan we laten onderzoeken. We hebben wel ervaring met dit werk. Tot nog toe kloppen onze ramingen.”