Museo Atlántico vanaf vandaag geopend

Europa is sinds vandaag een museum rijker en het ligt op ongeveer 14 meter diepte voor de kust van het Canarische eiland Lanzarote. Het onderwatermuseum is tegen betaling te bezoeken door duikers en snorkelaars die op de bodem van de oceaan meer dan 300 levensgrote menselijke figuren tegemoet zwemmen.

Kunstenaar Jason deCaires Taylor wil met dit onderwatermuseum mensen bewust maken van het milieu en sociale veranderingen. De figuren in de Las Coloradas-baai zijn allemaal in verschillende op stellingen geplaatst en moeten het dagelijks leven uitbeelden. Tevens moeten de beelden, gemaakt van milieuvriendelijk beton, een kunstmatig rif vormen en broedplaats gaan vormen voor de dieren die in dit deel van de zee leven.

Onderstaand een aantal beelden uit het museum, Jason deCaires Taylor heeft zeker drie jaar aan het monumentale project gewerkt. Op de eerste foto staat de beeldengroep ‘Het Vlot van Lampedusa’ afgebeeld. Hiermee wil de kunstenaar een eerbetoon brengen aan de vluchtelingen die over het water Europa willen bereiken.

Museo Atlántico – Jason deCaires Taylor