Stadsmuseum Almelo

Stadsmuseum Almelo

Stadsmuseum Almelo geeft een beeld van de ontwikkeling van stad Almelo en haar omgeving. Het Stadsmuseum Almelo wordt beheerd door de Stichting Museum voor Heemkunde Almelo. Deze stichting werd op 8 januari 1975 opgericht en kwam voort uit het Genootschap Stad en Ambt Almelo.

Achter gesloten deuren
Tot eind 1986 bevond het museum zich op de bovenverdieping van het Waaggebouw aan het Marktplein. Vanaf maart 1987 is de collectie ondergebracht in het Rectorshuis waarin destijds ook de Latijnse School gevestigd was. Op dezelfde plek stond in de 16e eeuw het Richtershuys. Naast de bijzondere exposities dus ook een unieke kans om een kijkje te nemen in een monument met een opvallende geschiedenis.

Kijkje in verschillende kamers
Wandel op je gemak door de gangen van het Stadsmuseum en waan je in vervlogen tijden. De museumcollectie is in verschillende kamers geëxposeerd: de Handwerkkamers, de Stijlkamer, de Almelokamer, de Textielkamer, de Tegelhal en de Gereedschapskamer. In wat vroeger het schoolgedeelte was, zijn nu wisselende thema-exposities te bewonderen.