Natuurmuseum Nijmegen

Het Natuurmuseum Nijmegen is een centrum waar jong en oud kan kennismaken met flora en fauna van het Gelderse rivierengebied.

BezoekerscentrumBezoekerscentrum
In het bezoekerscentrum is een prachtige verzameling planten, dieren en stenen te zien. Ontdek meer over het ontstaan van het landschap in de Gelderse Poort en laat u meevoeren in de waterwereld van d’Waalfilm. In onze winkel en VVV-agentschap zijn diverse wandel- en fietsroutes verkrijgbaar, waarmee u vanuit het museum zó de Gelderse Poort in kunt trekken. Onze medewerkers vertellen wat er te beleven is in het gebied en helpen u de bijzondere plekjes van de omgeving te ontdekken. Er is koffie en thee verkrijgbaar en voor de kinderen is er gratis limonade.

Museum
In het museum is een deel van de omvangrijke natuurhistorische collectie te zien. Beleef interactieve wisselexposities over de natuur en de rijke geschiedenis van de regio. Kinderen kunnen bij ons terecht voor diverse educatieve activiteiten, zowel binnen als buiten! Maak de Waanzinnige-Weetjes-speurtocht en ontdek meer over bijzondere objecten in het museum, volg colleges van de MuseumJeugdUniversiteit, doe mee aan leuke workshops tijdens vakanties of ga mee op ontdekkingstocht in de Nijmeegse natuur! Wilt u een kinderfeestje organiseren? Maak dan gebruik van ons arrangement met pannenkoekenrestaurant Het Hoogstraatje, dat op een steenworp afstand van het museum te vinden is.