Museum Vlaardingen

Foto via Tripadvisor

Museum Vlaardingen (voorheen Visserijmuseum en daarna enige tijd Visserij en Vlaardings Museum) is een museum in Vlaardingen dat zich richt op de visserij en de geschiedenis van de stad Vlaardingen, die nauw met de Noordzeevisserij is verbonden. In verband met de uitbreiding van de collectie heeft het museum in 2003 de naam gewijzigd.

In Museum Vlaardingen beleeft u 5000 jaar leven in de delta van Rijn en Maas en maakt u kennis met de levens van Vlaardingers en andere deltabewoners. U ziet hoe zij overleven in de delta, met het water dat geeft en neemt. Naast een uitgebreide collectie van materiaal dat is gerelateerd aan de Noordzeevisserij beschikt het museum ook over bodemvondsten en andere voorwerpen die te maken hebben met de geschiedenis van de stad. De vaste collectie omvat onder andere scheepsmodellen, een haringsjees en de oudste boomstamkano van Nederland.

De replica van de stadskraan en de haringlogger VL92 Balder maken deel uit van het museum. In de naastgelegen kop van een voormalige vuurtoren is een paviljoen gevestigd.