Museum Het Rembrandthuis

Izi Travel

Het Rembrandthuis is een voormalig woonhuis in de Jodenbreestraat, in het centrum van Amsterdam, waarin thans het Museum Het Rembrandthuis is gevestigd. Tussen 1639 en 1658 werd het huis bewoond door de bekende Nederlandse kunstschilder Rembrandt van Rijn in een periode van welstand.

In de jaren negentig werd links naast het oorspronkelijke museum een nieuw gebouw gebouwd, waarin sindsdien de grote collectie tekeningen en circa 250 etsen zijn ondergebracht.

In het eigenlijke Rembrandthuis is een reconstructie gemaakt van Rembrandts woonruimte en werkplaats. Hierdoor krijgt men een beeld van het dagelijks leven van Rembrandt en hoe een woonhuis in de 17e eeuw eruitzag.

Het museum toonde tot 2010 een vijftigtal schilderijen van voorlopers en leerlingen van Rembrandt, maar geen authentiek werk van de hand van de meester. Vanaf 22 januari 2010 kwam daar verandering in. Vanaf toen was het schilderij Tronie van een oude man met tulband (1627-1628) van Rembrandt te bezichtigen. Het kunstwerk uit collectie Kremer werd voor twee jaar in bruikleen gegeven door de verzamelaars George en Ilone Kremer. Het werk werd opgehangen in de slaapkamer van Rembrandt.