Museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus

Museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus is een van oorsprong originele Gieterse boerderij, vissershuisje, hooiberg en tjasker. U vindt hier 100 jaar wonen en werken in het waterdorp Giethoorn.

Uit persoonlijke verhalen van markante inwoners komt van alles naar voren over turfwinning en bijzondere gebruiken. Alleen hier kun je een authentieke Gieterse boerderij van binnen zien. Ook het vissershuisje en het botenhuis geven een unieke indruk van het eenvoudige bestaan in dit waterrijke dorp. Er is een film, museumwinkeltje met koffiehoek en er is genoeg te ontdekken voor kinderen. Een persoonlijke rondleiding door één van de vrijwilligers of een audiotour in meerdere talen is gratis.

Openingstijden:

Vanaf maandag 30 oktober 2017 tot en met vrijdag 30 maart 2018:

• zaterdag, zondag en maandag van 11:00 tot 17:00 uur;
  • in de kerstvakantie (zaterdag 23 december 2017 tot en met zondag 7 januari 2018) en de voorjaarsvakantie (zaterdag 17 februari tot en met zondag 4 maart 2018) is het museum dagelijks geopend.

Op eerste en tweede kerstdag, oud- en nieuwjaarsdag is het museum gesloten.

Vanaf zaterdag 31 maart 2018 tot en met zondag 28 oktober 2018 dagelijks geopend:

• maandag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Groepsbezoek is ook buiten openingstijden op afspraak mogelijk.

Entreeprijzen:

Volwassenen € 6,00 p.p
Kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,00 p.p.
Baby’s en peuters t/m 3 jaar gratis
Groepstarieven vanaf 20 personen