Marinemuseum

MarineMuseum Den Helder

Op de voormalige marinewerf Willemsoord is de rijke geschiedenis van de Nederlandse marine te ervaren. U maakt kennis met onze Nederlandse zeehelden uit de Gouden eeuw, leert over de overgang van zeil naar stoom en leeft mee met de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog.

Het Marinemuseum is gevestigd in ‘t Torentje, zo genoemd vanwege de klokkentoren op het gebouw. In de werf werden vroeger marineschepen gebouwd en onderhouden. In de gebouwen zijn vaste en wisselende tentoonstellingen te zien, deels over de geschiedenis van de marine en deels over de technische ontwikkelingen.

Op drie verschillende museumschepen kunt u het leven en de techniek aan boord kunt ontdekken. Onderzeeboot Tonijn is het paradepaardje; de enige onderzeeboot in Nederland die toegankelijk is voor het publiek. De andere museumschepen zijn het ramschip Schorpioen (1868) en de mijnenveger Hr.Ms. Abraham Crijnssen (1937). Naast de vaste en tijdelijke exposities heeft het Marinemuseum verschillende spannende en uitdagende ontdekkingstochten voor iedere leeftijdsgroep.