Mondriaanhuis grijpt naast Britse toerisme-award

Simone Sagi van de NBTC (NBTC (Netherlands Board of Tourism & Conventions) neemt de prijs in ontvangst namens het Mondriaanhuis. © British Guild of Travel Writers

Tijdens de uitreiking van de British Guild of Travel Writers Tourism Awards bleef het museum met lege handen staan. Een pleister op de wonde was een oorkonde met eervolle vermelding en lofzang van de jury. Het Mondriaanhuis was genomineerd in de categorie Beste Europese bestemming, de prijs wordt al 40 jaar uitgereikt aan nieuwe toeristische initiatieven. Het werd voorgedragen door journalist Stuart Forster die het als ‘toonaangevend’ bestempelde.

De jury wijdde in haar rapport uit over de ‘moderne en aantrekkelijke uitstraling van het Mondriaanhuis’, alsmede het inzet van multimedia voor de tentoonstelling van ‘De wereld van Piet Mondriaan’, dat schrijft het AD. Winnaar van de award is een Deens museum dat over Vikingen verhaalt.

Directeur Paul Baltus: “Je wilt het maximaal haalbare, maar dit is wel opnieuw een bevestiging dat we het goed doen. Het is een waardering en bevestiging voor ons. Dat we dingen doen die door bezoekers uit Nederland en uit het buitenland gewaardeerd worden.” Volgens Baltus kwam alles dit jaar samen: “Vooral omdat we dit jaar het Stijljaar vieren en dit jaar ook zijn opengegaan. Dus het is ook mooi dat we nu juist beloond worden”, aldus de museumdirecteur aan het AD. De oorkonde krijgt een mooie zichtbare plek in het museum.