Loving Vincent sleept Amsterdamse filmprijs in de wacht

Tijdens het Parool Film Fest heeft de geschilderde film ‘Loving Vincent’ de Paff Publieksprijs gewonnen. Vorige week ging de film in het Van Gogh Museum in première, vanaf 26 oktober zal de eerste compleet geschilderde speelfilm dan eindelijk in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. In het Noordbrabants Museum kan vanaf 14 oktober tot en met 28 januari een tentoonstelling over de film bezocht worden.

De film van Hugh Welchman en Dorota Kobiela werd door een meerderheid van de 9288 bezoekers van het festival tot favoriet verkozen. De hoofdrollen in de film worden vertolkt door Saoirse Ronan, Aiden Turner, Chris O’Dowd en Helen McCrory. De stem van de kunstenaar zelf is ingesproken door de Nederlandse acteur Jochum ten Haaf.

Aan ‘Loving Vincent’ hebben maar liefst 125 kunstenaars gewerkt, waaronder de Nederlands-Iraanse Setareh Goodarzi. Zij werkten allemaal met dezelfde techniek als Van Gogh om zo zijn meesterwerken tot leven te brengen. Per seconde zijn er maar liefst 12 olieverfschilderijen te zien, in totaal telt de film 66.960 frames.

Meer nieuws gerelateerd aan Het Noordbrabants Museum.